Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев призна, че ПП-ДБ са виновни за поредните избори

Политика

Асен Василев призна, че ПП-ДБ са виновни за поредните избори

Асен Василев призна, че ПП-ДБ са виновни за поредните избори - Tribune.bg
Снимка:

Съпредседателят на ПП Асен Василев призна, че именно те са причината да се отиде на предсрочни избори. Докато месеци наред обясняваха, че виновни са ГЕРБ-СДС по една или друга причина, днес Василев гордо заявява, че правителството е паднало именно заради тях.

На предизборно събрание, Василев обясни, че и програмата, и министър-председателят, и кабинетът са били техни. Бившият финансов министър заяви: „Това, което казахме: Това е нашата програма, това е нашия министър председател, това е нашия кабинет. Ще ви вземем една Габриелка. Другите ги прихванаха в движение, само да кажа, защото на някой са им слаби ангелите, така да кажа. И докато те вървяха по пътя, който ние бяхме начертали, приемахме подкрепата. В момента, в който те казаха, ще завъртим кормилото към постната пица, ние казахме – не. Като не искате айде обратно при хората.“

От изказването на Василев не става ясно на кой са му слаби ангелите и кой е бил прихванат по пътя, но ясно става едно. Асен Василев в прав текст и без притеснение заявява пред пред евентуалните си избиратели, докато ги агитира, че не са искали да делят никакви постове в държавата с никого.

Припомняме, че именно това беше причината за провала на преговорите изтъкната от преговорния екип излъчен от ГЕРБ-СДС. От партията на Борисов ясно заявиха, че са готови и подписаха споразумението, за което настояваха от ПП-ДБ. Самата Мария Габриел прие условията на ПП-ДБ да няма рокади в правителството освен премиер и вицепремиер. Но и това не се хареса на ПП-ДБ, които явно вече са има други планове, както стана ясно преди месеци от записа на вътрешнопартийната им среща, както и сега когато вече нямат притеснение да говорят открито, че искат цяла власт в държавата, а ако не получат това, което искат ще се ходи на избори.  

След тежката катастрофа с участие на Кирил Петков и НСО, Асен Василев заяви, че не вижда морален проблем.

„НСО навърта милиони километри годишно. Това не е първият инцидент, за съжаление вероятно няма да е последния“, заключи Асен Василев пред Нова тв.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати