Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев: Призовавам служебния кабинет да изпрати бюджета

Политика

Асен Василев: Призовавам служебния кабинет да изпрати бюджета

Асен Василев: Призовавам служебния кабинет да изпрати бюджета - Tribune.bg
Снимка:

Трябва да питате г-н президента дали се е обаждал на някого, заяви бившият финансов министър във връзка с интригата около спортна комисия

„Доколкото разбрах президентът е казал, че в Народното събрание трябва да се коват закони, а не интриги. Аз  съм напълно съгласен с него и призовавам служебния кабинет да изпрати бюджета. С удоволствие бихме разгледали бюджета и бихме се погрижили за сигурността на българските фирми, на българските граждани през следващата година“. Такъв беше коментарът на депутатът от „Продължаваме промяната“ и бивш финансов министър  в кабинета „Петков“ Асен Василев по повод критиката на президента във връзка с разразилия се скандал около избора на председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и обвиненията от страна на ПП, че е имало натиск от страна на служебния кабинет и президентството, които са възпрепятствали начело на комисията да застане бившият спортен министър Радостин Василев.

На въпрос наясно ли е Василев кой точно от президентството се е обаждал в парламента, той отговори така:

„Трябва да питате г-н президента дали се е обаждал на някого. Нямам никаква представа за такива кухненски неща и наистина това не е най-важното за българските граждани. Най-важното за българските граждани е да се внесе бюджет, който ние да разгледаме. Да се подсигурят социалните плащания, да се подсигури, че цената на електроенергията за бизнеса ще остане до 250 лева на мегаватчас, да се продължи този висок ръст на икономиката, който имаме. Както знаете миналата година 7,6% първо тримесечие, над 5% имаме ръст на икономиката въпреки всичките кризи. Всичко това е най-важното, върху което трябва да се концентрираме. Другите неща са абсолютно маловажни“.

На журналистическа забележка, че всъщност сюжетът с Радостин Василев е бил започнат от „Продължаваме промяната“ и не е ли това интрига, той изтъкна следното:

„Сюжетът, доколкото знам, беше започнат с това, че ДПС изведнъж силно се заинтересува от Комисията по спорт“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати