Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев раздал бонуси за 70 000 лева на политическия си кабинет?

Политика

Асен Василев раздал бонуси за 70 000 лева на политическия си кабинет?

Асен Василев раздал бонуси за 70 000 лева на политическия си кабинет? - Tribune.bg
Снимка:

На изпроводяк! Финансовият министър в оставка Асен Василев раздал бонуси за 70 000 лева на политическия си кабинет, съобщава Епицентър.бг.

Както е известно правителството „Денков“ изживява последните часове, преди президентът Радев да издаде указа за назначаването на служебния кабинет, оглавяван от посочения от него Димитър Главчев.

В последните няколко дни бяха похарчени милиарди, по този начин може да останем без пари за пенсии, предупреди днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ  Теменужка Петкова обясни, че в последните дни на правителството в оставка се извършвали разходи на публични средства, които надхвърляли обичайните за този период. С това тя мотивира решението на парламента от снощи, с което на практика Народното събрание  забрани на финансовия министър Асен Василев да харчи пари от бюджета, освен за пенсии, заплати, неотложни социални плащания и падежиращи плащания по държавния дълг, до назначаване на служебно правителство. Тя обясни, че решението се предлага, за да се гарантира публичност и прозрачност.

Освен незабавно преустановяване на разходите по консолидираната фискална програма, парламентът задължи финансовият  до 9 април да представи на НС пълен и подробен отчет за разполагаемата ликвидност и планираните разходи от 4 до 10 април включително.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Асен Василев
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети