Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев спокоен, че докато кабинетът произвежда резултати, заслужава да съществува

Политика

Асен Василев спокоен, че докато кабинетът произвежда резултати, заслужава да съществува

Асен Василев спокоен, че докато кабинетът произвежда резултати, заслужава да съществува - Tribune.bg
Снимка:

„Това правителство съществува, за да свърши няколко основни неща за България – присъединяване към Шенген, Еврозоната, да се отпуши бизнес средата така, че да тръгнат инвестициите, да се повишат доходите на хората, предстои ни влизане в ОИСР. Всеки един ден, всеки един час, всеки един текст е битка. Заслужава си кабинетът да продължава, докато той произвежда резултати“, обяви по БНТ министърът на финансите Асен Василев.

Според него кабинетът съществува въпреки политическото противопоставяне, защото поне от тяхна страна имало цели, които са по-важни от тяснопартийните.

„Отношенията не са кой кого подкрепя в някаква битка. Това, което мен ме интересува, е, когато направим бюджет, той да бъде добър за хората, за България и за бизнеса“, каза той.

Василев чака инфлацията да падне под 4 – 5%, а в бюджета му за догодина предвижда бюджетният дефицит на начислена основа да е 3%, на касова основа – 2,5%.

Според него общата финансова логика, която следват в последните няколко години, дава доста добър резултат, че трудът трябва да бъде добре заплатен и че няма как да станем по-богати, ако държим заплатите ниски. „За да сме богати, трябва да вдигнем заплатите“, категоричен е Василев.

Попитан дали ще има коледни надбавки за пенсионерите, министърът на финансите отговори, че има 12% трайно увеличение на пенсиите, което е значително повече от това да се заложи коледна надбавка декември месец. „Политиката е трайно увеличение, а не надбавки. Залагаме трайно увеличение на пенсиите и догодина“, обяви той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети