Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев: Топката е в ГЕРБ. Като опозиция можем да стоим встрани и да гледаме сеир

Политика

Асен Василев: Топката е в ГЕРБ. Като опозиция можем да стоим встрани и да гледаме сеир

Асен Василев: Топката е в ГЕРБ. Като опозиция можем да стоим встрани и да гледаме сеир - Tribune.bg
Снимка:

В момента топката е в полето на ГЕРБ. Те са мандатоносител и победител на изборите. Трябва да зададат решение и да формират кабинет. Всичко, което можем да направим като втора партия, е да улесним този процес. Още първия ден в Народното събрание изпаднахме в патова ситуация, защото ГЕРБ не си бяха написали домашното и не можа да си избере председател. Предложихме председател на ротационен принцип, а след това се съгласихме и на програма за ключовите закони, за да може държавата да отлепи. След това ГЕРБ поискаха да знаят какъв ще бъде съставът на кабинета ни, казахме им го. Седим и чакаме“, заяви по бТВ зам.-председателят на „Продъжаваме промяната“ Асен Василев.

Всичко, което те поискаха от нас, го направихме - „Като опозиция можем да стоим встрани и да гледаме сеира, но това е зле за държавата“, посочи той.

Василев се оплака, че 2/3 от избирателите на ПП-ДБ били против разговори с ГЕРБ. 

„Създава се общество и икономика от латиноамерикански тип с изключително големи неравенства между бедни и богати и несъществуваща средна класа. На който не му харесва да живее в такова общество, му се казва емигрирай. ПП не иска да живее повече така. Ефектите макар и за 7 месеца управление, започнаха да се виждат“, уверено заяви Василев.

Той беше категоричен, че числата в бюджета няма да се сбъднат, защото и миналия път било така, а бюджетът се оказал под 3%.

Според него ГЕРБ няма да успеят да отцепят ДБ от ПП.

По темата с опита за атентат срещу Иван Гешев съпредседателят на „Промяната“ коментира, че било време главният прокурор да си каже.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети