Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев: Учуден съм, че президентът се поддава на фалшиви новини

Политика

Асен Василев: Учуден съм, че президентът се поддава на фалшиви новини

Асен Василев: Учуден съм, че президентът се поддава на фалшиви новини - Tribune.bg

Би било зле, ако Румен Радев наложи вето, заяви финансовият министър

„Учуден съм, че президентът се поддава на фалшиви новини. В Бюджет 2024 година няма предвидени такива приходи. Законът съдържа 109 члена и 16 преходни заключителни разпоредби. Всички те са публикувани на сайта на НС и са внесени за обсъждане. Там член, с който да се продават земи от държавния поземлен фонд няма“, заяви на нарочен брифинг след изказването на държавния глава финансовия министър Асен Василев.

Радев: Ако НС не озапти министъра на финансите - не изключвам вето над Бюджет 2024

По темата със заканата на Радев да наложи вето на Бюджет 2024 г финансовият министър заяви:

„Това би било доста зле, защото означава страната да влезе в 2024 г без бюджет, но за съжаление не съм учуден от това поведение. Миналата година неговия служебен кабинет не предложи закон за държавния бюджет и страната остана без бюджет 7 месеца, което затрудни работата на централната власт и на общините. Неговият служебен кабинет предложи също така дефицит от почти 8% и това в опит да дерайлира членството в еврозоната. Видя се, че можем с дефицит от 3%. Той е постижим без проблеми. Важно нещо е държавните финанси да подпомагат доходите на хората и от друга – да правят сериозна инвестиционна програма. Това води до развитие на българската икономика, което не зависи изцяло от европейските икономики. Досега, че като кихнеше Германия, на България я хващаше настинка. В момента имаме вътрешно потребеление, което позволява част от тези шокове да бъдат обрани и да не влизаме в рецесия. Да продължаваме да имаме ръст от 1, 8%“, добави той.

Той вижда като напълно реално да влезем в еврозоната през 1 януари 2025 г.

Вноската за „Газпром“ е начислена, но те оспорват, че не трябва да я плащат. За да се изчисти това законодателно вървят промени на второ четене в Закона за санкциите.

„Българското правителство има намерение да си събере вноската, а защо президентът защитава „Газпром“ питайте него“, добави Василев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети