Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев: В ПВУ е заложен проект за изграждане на градска железница в Пловдив

Политика

Асен Василев: В ПВУ е заложен проект за изграждане на градска железница в Пловдив

Асен Василев: В ПВУ е заложен проект за изграждане на градска железница в Пловдив - Tribune.bg
Снимка:

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев опроверга с факти твърдение на бившия вицепремиер Атанас Пеканов, че в ПВУ няма проект за градска железница в Пловдив, съобщават от „Продължаваме промяната“.

Асен Василев заяви: „Учуден съм, че Атанас Пеканов, който два пъти е бил министър, отговарящ за Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), не си е направил труда да го прочете. Иначе щеше да види, че проект за градска железница в Пловдив, която ще се финансира по ПВУ, има ето тук: ПВУ (финална версия от април 2022 г.): Проектен фиш 19 (компонент 8, инвестиция 1):

"Описание на Проект 1 – Въвеждане на редовно тактово влаково обслужване (тип S-bahn) в крайградските райони на София, Пловдив и други градове чрез закупуване на едноетажни и двуетажни оперативно съвместими електрически мотрисни влакове с максимална скорост 160 км/ч, оборудвани с ERTMS. С оглед подобряване на обслужването с железопътен транспорт на най-големите градове на България – сред които София и Пловдив, се предвижда организирането на движение на регулярни крайградски влакове (тип S-bahn) в крайградските им райони“, заяви Василев.

Етап 184 и 186: „42 електрически мотрисни влака (ЕМВ) за пътнически услуги в крайградския транспорт с максимална скорост от 160 km/h, оборудвани с бордова апаратура за ERTMS — 7 двуетажни ЕМВ с минимален капацитет от 300 места за сядане и 35 едноетажни ЕМВ с минимален капацитет от 200 места за сядане“.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ПВУ
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети