Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев връща мандата неизпълнен, Петков обяви - влизаме в политическа криза

Политика

Асен Василев връща мандата неизпълнен, Петков обяви - влизаме в политическа криза

Асен Василев връща мандата неизпълнен, Петков обяви - влизаме в политическа криза - Tribune.bg
Снимка:

Кирил Петков обяви, че очаква мандатът за съставяне на правителство да бъде върнат неизпълнен.

„За съжаление, мандатът ще бъде върнат без осигурена подкрепа от 121 депутати”, обяви той в Комотини. Така в 17 часа днес кандидатът за премиер Асен Василев ще занесе празна папка на президента Румен Радев.

„България не е пред газова криза, единственият голям проблем в момента е, че влизаме в политическа криза", коментира Петков. 

Той се оплака, че дори сутринта казали на ИТН да забравят разликите и да бъдат независими.

Според Петков така ще бъдат изпуснати редица шансове – законопроектите, нужни за Плана за възстановяване и устойчивост, промените в КПКОНПИ и др.

„Показахме на народа защо сме толкова сигурни, че не можем да направим сделка със задкулисието. Можеше да дадем 2 милиарда на 8 човека на строителни фирми, които да направят магистрали по стария начин, а ние ги дадохме за пенсии, на младите хора, за намаляване на бензина”, заяви премиерът в оставка.

ПП щели да подкрепят всичко, но няма да допуснат Делян Пеевски, Бойко Борисов, Слави Трифонов и някакви външни сили.  

Петков изрази съжаление, че се изпуска ценно време на парламента, възможността да се прокарат 40 закона, изпускаме да усвоим част от парите по Плана за възстановяваване и шанса да сменим КПКОНПИ.

„Ако стигнем до избори, те ще са допитване – искаме ли България да бъде без всичките тези задкулистни играчи или искаме нормална държава, без лобита”.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети