Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев за фалита: Ще падат комети и ще убиват динозаври

Политика

Асен Василев за фалита: Ще падат комети и ще убиват динозаври

Асен Василев за фалита: Ще падат комети и ще убиват динозаври - Tribune.bg
Снимка:

 „Единствената причина да се вдигнат цените е защото хората имат повече пари, за да купуват“, това обяви пред БТВ бившият финансов министър на ПП Асен Василев.

„Да падне комета на земята и да унищожи динозаврите“, така Василев определи изнесения доклад от финансовото министерство и Росица Велкова за това, че държавата е пред фалит.

По думите му цените на някои стоки са скъпи, защото ги внасяме, като даде пример за яйца и месо, които идвали от Европа. Василев е на мнение, че България е с най-ниската инфлация в Източна Европа, а цените в другите страни били по-ниски, защото си произвеждали стоките.

Според Асен Василев инфлацията у нас се вдигнала, защото ЕС напечатали пари по време на COVID 19, а цените ще паднат когато си произвеждаме продуктите у нас. Затова правителството на Кирил Петков заложили таван на субсидиите в ПВУ. Като едно от решенията да се оправи финансовото положение в страната ни според Василев е да се вдигнат заплатите.  

Бившият финансов министър изрази категоричност, че хазната на държавата е пълна и дори имало два пъти повече пари.   

„България е първа по ръст на заплатите в ЕС, а БВП е рекордно за последните 15 години. Хората са с една идея по-напред отколкото бяха преди това“, категоричен е Василев.   

„Няма да се наложи теглене на заем от Международни валутен фонд. Всичко се правело, за да се изплашат хората“, каза още Василев и допълни, че правителството „Петков“ не е теглило нито една стотинка заем.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети