Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Атака“ с проект за анекс към договора със Северна Македония

Политика

„Атака“ с проект за анекс към договора със Северна Македония

Атака с проект за анекс към договора със Северна Македония - Tribune.bg
Снимка:

Волен Сидеров: С анекса ще предотвратим кражбата на история

Партия „Атака“ внесе проект за анекс към договора със Северна Македония в деловодството на Народното събрание. Според лидера на партията Волен Сидеров целта е да се запази достойнството, паметта и историята на страната, както и да не се позволява да се спекулира с тях. Проектът предвижда НС да възложи на правителството да изготви анекс и да го предложи към договора със Северна Македония.

„С анекса ще предотвратим кражбата на история. Те не могат да откажат, защото очакват одобрението ни за Европейския съюз“, категоричен е Сидеров. Вариантът за анекс, който се предлага от „Атака“, е изготвен от сътрудници и юристи на партията.

„Необходимостта от този анекс е ясна за всички. Само последният пример със спора около Гоце Делчев, преди това за Илинденско-Преображенското въстание, имаше и други поводи, които внасят напрежение между двете страни“, подчерта лидерът на „Атака“. Според него най-важното е исторически личности и събития да се обявят за общи от създадената вече Междуправителствена комисия. След това се внася забрана тези събития и личности да се употребяват, от която и да е от двете страни без общо съгласие. От „Атака“ смятат, че това са личности и събития, свързани с Първата българска държава до Крумовата династия и след това всичко до национално-освободителната ни борба и борбата за обединение на българския народ. От „Атака“ очакват всички парламентарни групи да изразят мнението си. Според Волен Сидеров ставало дума за подкрепа на коалиционни партньори от малката, средната и голямата коалиция. 

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Волен Сидеров

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети