Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Атака“ иска и социолозите да декларират собствеността си

Политика

„Атака“ иска и социолозите да декларират собствеността си

Атака иска и социолозите да декларират собствеността си - Tribune.bg
Снимка:

Депутатите предлагат промените в Антикорупционния закон

Партия „Атака“ настоява имуществото на шефовете на социологически агенции и техните служители да е публично, както и членството им в неправителствени организации. Народният представител Десислав Чуколов от „Атака“ обяви на брифинг, че внася в деловодството на парламента проектозакон за промени в Антикорупционния закон.

„С тази промяна правим следното, че на такава проверка и такова деклариране подлежи и имуществото на собствениците на социологическите агенции и хората, които работят в тях“, подчерта Чуколов. Тези лица не заемат държавни длъжности, но с действията си социолозите определят кой да ги заеме, припомни депутатът от „Атака“.

„Социолозите са тези, които освен, че информират обществото, са и тези, които определят мнението му. Те задават конкретни действия на българския гражданин, какво да си мисли за този или онзи. Пример ви давам, може да излезе социологическа агенция и да каже, че голяма част от българите са против построяването на „Южен поток“, а този социолог е и член на „Америка за България“ и се вижда и конкретния интерес“, уточни Чуколов.

Според него така се изяснява защо мнението на една социологическа агенция в даден момент е едно, а в следващ – друго. Когато се декларират доходите, също могат да станат ясни много неща, смятат от „Атака“.

„Това е изсветляване и на този сектор от българския обществено политически живот. Като няма какво да се крие, не трябва да се притесняваме“, обещават от партията на Волен Сидеров.

Моника Гадажанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети