Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Атака“ иска и социолозите да декларират собствеността си

Политика

„Атака“ иска и социолозите да декларират собствеността си

Снимка:

Депутатите предлагат промените в Антикорупционния закон

Партия „Атака“ настоява имуществото на шефовете на социологически агенции и техните служители да е публично, както и членството им в неправителствени организации. Народният представител Десислав Чуколов от „Атака“ обяви на брифинг, че внася в деловодството на парламента проектозакон за промени в Антикорупционния закон.

„С тази промяна правим следното, че на такава проверка и такова деклариране подлежи и имуществото на собствениците на социологическите агенции и хората, които работят в тях“, подчерта Чуколов. Тези лица не заемат държавни длъжности, но с действията си социолозите определят кой да ги заеме, припомни депутатът от „Атака“.

„Социолозите са тези, които освен, че информират обществото, са и тези, които определят мнението му. Те задават конкретни действия на българския гражданин, какво да си мисли за този или онзи. Пример ви давам, може да излезе социологическа агенция и да каже, че голяма част от българите са против построяването на „Южен поток“, а този социолог е и член на „Америка за България“ и се вижда и конкретния интерес“, уточни Чуколов.

Според него така се изяснява защо мнението на една социологическа агенция в даден момент е едно, а в следващ – друго. Когато се декларират доходите, също могат да станат ясни много неща, смятат от „Атака“.

„Това е изсветляване и на този сектор от българския обществено политически живот. Като няма какво да се крие, не трябва да се притесняваме“, обещават от партията на Волен Сидеров.

Моника Гадажанова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още