Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атанас Атанасов: Да, управляваме с ГЕРБ и ДПС

Политика

Атанас Атанасов: Да, управляваме с ГЕРБ и ДПС

Атанас Атанасов: Да, управляваме с ГЕРБ и ДПС - Tribune.bg
Снимка:

„Откакто се сформира това правителство, не съм чул една добра дума от президента. Радев не може да преживее, че не управлява той и негов служебен кабинет.“ Това коментира пред БТВ ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ

Той заяви, че България е излязла от политическата криза и препоръча на Радев да ходи по света и да ни представлява, а не са занимава с коментари, каквито направи днес.

Атанасов се похвали, че след толкова години, най-сетне е бил преодолян модела на еднолична власт.

„Власт възпира власт - мнозинството има редовни конфликти и това е гаранцията за ограничаване на корупционни модели“, коментира Атанасов.

По повод мнозинството, лидерът на ДСБ ясно заяви: Да, управляваме с ГЕРБ и ДПС.  

Той уточни, че все още не е обсъждана темата за ротацията и министри. Атанасов припомни думите на Делян Пеевски, че ДПС не искат постове. Когато дойде времето за ротация, ще бъдат разгледани всички министри и ще се реши кой остава и кой ще бъде сменен. 

„20 години чакахме за промяна в Конституцията. Иван Гешев вече не е главен прокурор - това е сред важните решения за годината.“

„Има идея да стана конституционен съдия, но не знам дали там ми е мястото“, коментира Атанасов.

Запитан за тортата с частите от Паметника на Съветската армия, Атанасов заяви, че не ял от нея и не вижда какъв е проблема. Той изрази задоволство, че този „тотем на комунистическия режим“ вече е премахнат от центъра на София.  

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети