Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атанас Атанасов: „Демократична България“ има готовност да ѝ бъде връчен мандат

Политика

Атанас Атанасов: „Демократична България“ има готовност да ѝ бъде връчен мандат

Атанас Атанасов: Демократична България има готовност да ѝ бъде връчен мандат - Tribune.bg
Снимка:

Министрите да напуснат НС, иначе рискуваме конституционна криза

„В момента се борят две тенденции - кабинет без ГЕРБ или нови избори. Има рискове за държавата и при единия, и при другия вариант. Утре сме свикали заседание, за да обсъдим тези въпроси. В политиката има базови принципи, един от тях е, че подкрепа се търси, не се носи на тепсия“. Това каза пред БНР о. з. ген. Атанас Атанасов, съпредседател на „Демократична България“.

Той посочи, че коалицията им има готовност да ѝ бъде връчен мандат.

„Въпрос на добра политическа воля е да се концентрира обществената подкрепа, която имат партиите на протеста, за да се получи мнозинство в парламента и съставяне на правителство. Основният въпрос, който трябва да бъде решен е - ще се състави ли правителство, или ще се отиде на нови избори“.

В предаването „Неделя 150“ Атанасов допълни:

„Има и един технически въпрос за решаване - цялото правителство на Борисов без един министър са избрани за народни представители, а според Конституцията това е несъвместимо. Съществува риск при гласуване в Народното събрание решенията да бъдат атакувани пред Конституционния съд. Министрите трябва да напуснат Народното събрание, рискуваме да влезем в конституционна криза“.

Според Атанасов е важно управлението на парите на гражданите, което е задължение на парламента, а не на премиера, както досега.

„Искаме да се изясни финансовото състояние на държавата. Важен проблем за решаване е здравната криза. Това са важни въпроси, които искат бързи решения“, поясни Атанасов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети