Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пеканов внася Плана за възстановяване, можел и да не изчака редовен кабинет

Политика

Пеканов внася Плана за възстановяване, можел и да не изчака редовен кабинет

Снимка:

Планът за възстановяване и устойчивост като важен документ за България може и да не изчака редовен кабинет, коментира служебният заместник министър-председател по управление на европейските средства Атанас Пеканов на изслушване в парламентарната комисия по въпросите на Европейския съюз.

Вицепремиерът призова депутатите за консенсус по плана.

„Парите по плана за България не са под риск, можем да го изпратим и догодина, но парите ни трябват за икономиката, а и всички проекти в плана са с определен срок, важно е да започнат тръжните процедури“, изтъкна Пеканов. По думите му време за нови проекти по плана няма.

В плана са разписани 57 инвестиционни проекта и 48 реформи, в т.ч. 8 нови. Половината проекти са оптимизирани. Фокусът е поставен върху социалната сфера, образование, здравеопазване и социална подкрепа, върху декарбонизацията.

„В последния месец най-сериозният фокус беше да отговорим на критиките за това, че средствата за сектор земеделие са били намалени. Чух много неверни твърдения за отпадането на проекта за напоителни системи“, посочи Пеканов. Вицепремиерът уточни, че за сектора са заделени 500 млн. лв., които са защитими.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още