Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атанас Славов: ДБ ще атакува Изборния кодекс в Конституционния съд

Политика

Атанас Славов: ДБ ще атакува Изборния кодекс в Конституционния съд

Атанас Славов: ДБ ще атакува Изборния кодекс в Конституционния съд - Tribune.bg
Снимка:

“Демократична България” /ДБ/ ще атакува  в Конституционния съд промените в Изборния кодекс, обяви в зала депутатът Атанас Славов. За внасянето на конституционна жалба са необходими подписите на поне 48 народни представители. Затова ДБ ще търси подкрепа от всички парламентарни групи.

“Машинното гласуване е фикция, такова няма, то е отменено. Гласуването с машина и с хартия е неравнопоставено дори и заради това, че отрязъкът от машинния вот е 10 пъти по-малък от хартиената бюлетина. Има и противоречие между форма и съдържание - вотът с машина формално е машинен, но съдържателно не е”, посочи доц. Славов.

Провокиран от социалиста Борислав Гуцанов, че промените отговарят на европейските ценности, доц Славов отговори, че не е част от европейските ценности да имаме стотици хиляди недействителни бюлетини и призова депутатите за разумно съчетание на хартиеното и машинното гласуване, което да не унищожава машинното.

“Ще подкрепя ветото на президента върху промените в Изборния кодекс, защото то е в интерес на цялото общество”, каза преди това в изказването си от парламентарната трибуна депутатът от ДБ Надежда Йорданова. По думите ѝ промените в Изборния кодекс нанасят огромна тройна щета - сриват доверието в изборния процес, нарушават духа и буквата на закона и са демонстрация на политическо лицемерие.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети