Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атанас Славов: Трябва решителна реформа в прокуратурата

Политика

Атанас Славов: Трябва решителна реформа в прокуратурата

Атанас Славов: Трябва решителна реформа в прокуратурата - Tribune.bg
Снимка:

„Със сигурност изборът на Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността на главен прокурор беше по-бърз от очакваното. И това поражда съответните въпроси." Това коментира в кулоарите на парламента правосъдният министър Атанас Славов.  

По думите му тепърва изборът му трябва да бъде легитимиран и оправдан публично.

„Със сигурност трябва да има решителна реформа в прокуратурата. Тази реформа не трябва да се изразява само в смени, които безспорно са наложителни. Но трябва да има промяна в правилата и начина, по които тя упражнява своята дейност. Дали г-н Сарафов ще е началото на тази промяна или продължение на досегашни практики, ще видим", коментира министърът.  

„Очаквам всякакви опити за политическо и олигархично влияние върху прокуратурата и съдебната власт да бъдат осветени и прекратени“, уточни Славов.  

„Трябва да започне конституционната промяна с една визия за много по ограничени функции за главен прокурор, ако има воля да се мине на следващ етап, въобще тази институция да бъде премахната поради натрупаното тежко наследство. И чак тогава да направим избор от един легитимен избор от прокурорски съвет, който ще избира тази институция“, коментира още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети