Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атанас Зафиров дерегистрира БСП в ЦИК, после входира новата коалиция

Политика

Атанас Зафиров дерегистрира БСП в ЦИК, после входира новата коалиция

Атанас Зафиров дерегистрира БСП в ЦИК, после входира новата коалиция - Tribune.bg

Развълнувани, мокри и с оптимизъм регистрирахме „БСП-Обединена Левица“, заяви той

Изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров дойде в Централната избирателна комисия (ЦИК), за да дерегистрира БСП като партия за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Припомняме, че Иван Ченчев и Георги Свиленски внесоха от името на БСП над 4000 подписа в ЦИК за регистрация на партията за предстоящия парламентарен вот. Двамата бяха упълномощени от Корнелия Нинова да ръководят процеса по регистрация на БСП за изборите.  

Тук сме, за да отменим вчерашната незаконна регистрация, заяви Зафиров. Той добави, че реалната регистрация съгласно закона, правилата, нашия устав и предварително направените заявки ще бъде направена в 15:30 часа, когато ще се регистрират като коалиция.  

ЦИК изчаква проверки на ГРАО, за да се произнесе по регистрациите на БСП и ДПС

Точно в уречения час започна и регистрацията на новата коалиция „БСП-Обединена Левица“

„Развълнувани, мокри, изпълнени с оптимизъм и надежда, отговаряйки на историческия момент и надеждите за реална алтернатива, регистрирахме алтернативата „БСП-Обединена Левица“, каза Зафиров след регистрацията на коалицията в ЦИК.

Той благодари на лидерите в коалицията за времето и търпението да се справят с опита за саботаж. По думите му участието на изборите не е самоцел или битка за постове, а „отговор на надеждите на стотици хиляди български граждани“.

На въпрос какво очаква сега да направят подкрепящите Нинова в БСП Зафиров обяви: „Тези хора са затворена страница. Очакваме отличен резултат“. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети