Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атанас Зафиров потвърди за тайната среща за сваляне на Рая Назарян от председателското място

Политика

Атанас Зафиров потвърди за тайната среща за сваляне на Рая Назарян от председателското място

Атанас Зафиров потвърди за тайната среща за сваляне на Рая Назарян от председателското място - Tribune.bg
Снимка:

Свалянето на Рая Назарян от поста председател на Народното събрание е било обсъждано на тайната среща в НДК, в която участваха представители на ПП-ДБ, ИТН, отцепниците от ДПС, „Възраждане“ и БСП. Това потвърди макар и с много шикалкавене и доста уклончиво временният председател на БСП Атанас Зафиров.

„Че то това новина ли е . Аз видях снимки на хора, които влизат в един паркинг“, каза той пред бТВ и добави: „Тази среща беше обвързана с определен контекст, ако има разговор за смяна на председателя на Народното събрание, то този разговор може да бъде единствено и само в търсенето на работещо мнозинство и подкрепило работещо правителство. Това не може да е самоцелен акт“, каза Зафиров.

От думите му става ясно, че свалянето на Назарян е обсъждано, но съгласие така и не е постигнато.  

„Целта на тази среща беше да свалим Рая Назарян от председателския пост, искаме да вкараме друг играч и следващият премиер да не бъде близък до ГЕРБ“, заяви вчера пред БГНЕС участник в срещата, който в момента е депутат от групата на независимите.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който е един от участниците в заверата, отказа да отговори на въпроса дали ще участва във вот на недоверие на Рая Назарян с аргумента, че няма да подкрепи третия мандат в рамките на това Народно събрание.

На въпрос дали освен ПП-ДБ, БСП, отцепниците от ДПС, ИТН на срещата е присъствал и представител на Президентството, Костадинов отговори: „Не коментирам“.

Попитан защо се събират петък вечер, лидерът на „Възраждане“ отвърна с усмивка: „Кога да ги правим тайните срещи в петък на обяд ли?“.

По време на днешните разговори между ИТН и ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство с третия мандат, председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов подчерта, че те нямат намерение да свалят председателя на Народното събрание.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети