Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атанасов: Нямам контакти със Слави Трифонов

Политика

Атанасов: Нямам контакти със Слави Трифонов

Атанасов: Нямам контакти със Слави Трифонов - Tribune.bg
Снимка:

Цецка Бачева заяви, че ДБ не може да даде безусловна подкрепа на един бъдещ кабинет

„Нашата основна цел е възстановяването на парламентарната република. От 3 години говорим за това“. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов.

Атанасов заяви, че няма контакти със Слави Трифонов.

„Намираме се в много тежка криза – социална, икономическа, здравна. България има нужда от управление. Предстои да вземем важни решения по плана за възстановяване на страната“. Това каза Цецка Бачева, което е предложението на „Демократична България“ за заместник-председател на НС.

„Нека първо да видим какво ще каже Слави Трифонов и да видим какво ще е тяхното предложение, тогава ще решим дали да участваме в един бъдещ кабинет“, каза тя пред БНТ.

Бачева заяви, че „Демократична България“ не може да даде безусловна подкрепа на един бъдещ кабинет. Тя ще бъде свързана с най-важните неща, които трябва да се постигнат от едно бъдещо правителство.

Не сме водили преговори с „Има такъв народ“ в смисъл на структурирани политически разговори. Това заяви Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“.

Иванов посочи, че тяхната формация има ясни предизборни ангажименти и програма, към които ще се придържа. Той определи съдебната реформа като един от важните приоритети, които трябва да се обсъжда от това НС.

Коалиция с ГЕРБ, БСП или ДПС и „Демократична България“ няма да има, трикове няма да има, заяви избраният за депутат от ДБ Ивайло Мирчев.

Той посочи, че „Демократична България“ изчаква да види какви ще бъдат действията на партията на Слави Трифонов.

Още днес дясното обединение ще вкара „огромен проект законопроекти“ за електронното управление, Изборния кодекс, съдебната власт и лустрацията. „Следващото, което правим, е да изметем модела „Бойко Борисов и Доган“. Ще извикаме Бойко Борисов на парламентарен контрол още утре“, заяви още Мирчев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Добре де, имаш контакти с ДС Разград. Аре.
15.04.2021 09:10 / Отговор
Радо Безумна ситуация е партии като ИТН и ДБ да правят кабинет. Не че нещо, ама и двете не са достатъчно подготвени за това.
15.04.2021 12:52 / Отговор
Филип Абе от първия ден ли почнаха да се умилкват в батковците :)
15.04.2021 13:29 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати