Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атанасов от ДБ: Докато всичко не е договорено, нищо не е договорено

Политика

Атанасов от ДБ: Докато всичко не е договорено, нищо не е договорено

Снимка:

Той прогнозира, че преди Коледа ще има редовно правителство

„Докато всичко не е договорено, нищо не е договорено. Сигурен съм, че преди Коледа България ще има ново редовно правителство.“ Това заяви за БНТ заместник-председателят на НС и съпредседател на „Демократична България“ Атанас Атанасов.

Той беше категоричен, че е бил обсъждан варианта за ротация на председателя на Народното събрание и първа е трябвало да седна начело Корнелия Нинова.

„Беше обсъждан с нас вариант за ротационния принцип за председателското място на НС и първи председател да бъде г-жа Корнелия Нинова, допълни Атанасов и  акцентира, че „все пак предложенията се правят от най-голямата политическа сила, в случая „Продължаваме промяната“.

По думите му 90% от активистите на ДСБ са за подкрепа на правителство с мандата на „Продължаваме промяната“. Атанасов каза, че с Христо Иванов ще останат в парламента, където има нужда да се работи за възстановяване на авторитета на парламентаризма.

„Нека изпратим в правителството доказани експерти в своите области и да засилим сериозно парламентарния контрол върху дейността на изпълнителната власт“, допълни още  съпредседателят на ДБ.  


Топ новини

виж още

Актуална тема