Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атанасов се бори за преизбиране: ПП изсмука енергията от ДБ

Политика

Атанасов се бори за преизбиране: ПП изсмука енергията от ДБ

Атанасов се бори за преизбиране: ПП изсмука енергията от ДБ - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на ДСБ с тежки думи за бившите си другари, които избраха ГЕРБ – били кариеристи

„Демократи за силна България“ избира ново ръководство. Кандидатите за председател на формацията са двама - сегашният лидер Атанас Атанасов и заместник-председателят Цецка Вачкова. Радан Кънев, който се отказа да бъде номиниран, не уважи форума с присъствие, а само изпрати писмо, че не е част от лагери.

Атанасов представи анализа си за слабите резултати.

„Вътрешните причини трябва да тълкуваме самокритично, външните са ясни. Появи се нов политически играч, който бързо стъпи на електоралния терен и буквално изсмука енергията от демократичните гласове на ДБ. Направи го не само заради позитивната си кампания и лъскавата си опаковка, която на която сложи в голяма част от нашите послания“, обяви той.

Управленската коалиция била невъзможна без БСП, колкото и да не му се е искало да управляват заедно, каза още Атанасов.

„Кое прави ГЕРБ десница? Могат ли да бъдат десница тези, които компрометираха българската демокрация в най-краен предел? Тези, които гонеха чуждестранните инвеститори, които крадяха и присвояваха бизнеси в България? Могат ли да бъдат десница тези, които многократно предаваха енергийния ни интерес на Кремъл? Кое ги прави десница - шепата изтъргувани кариеристи от ДБ ли?“, завърши той.

Конкурентът на Атанасов за лидер на партията Цецка Бачкова отбеляза преди началото на форума, че ДСБ се нуждае от нови лица. Тя ще работи за укрепването на дясната коалиция „Демократична България“ и за по-активно участие на партията в управлението:

„Ще работя, естествено, за това „Демократична България“ и в частност „Демократи за силна България“ да сме максимално полезни на това управление. И да излезем един ден, надявам след пълния мандат на това управление, с ясни резултати какво сме свършили. Ще работя за това да сме по-активни в отстояването на десните политики... Трябва да сме изключително активни политически, защото дясното е в един процес на преструктуриране и ДСБ би следвало да отстояваме това място. Именно това ме мотивира и да се кандидатирам“, каза Бачкова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати