Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ искат Анкетна комисия, която да проверява действията на Бойко Рашков (ВИДЕО)

Политика

ГЕРБ искат Анкетна комисия, която да проверява действията на Бойко Рашков (ВИДЕО)

ГЕРБ искат Анкетна комисия, която да проверява действията на Бойко Рашков (ВИДЕО) - Tribune.bg

Служебният министър Бойко Рашков ползва трибуната на МВР, за да прави нови внушения за акциите на министерството по време на предизборната кампания, предупредиха на брифинг от ГЕРБ.

„Преди два месеца с една медийна бомба започна темата с подслушването, тя беше с една единствена цел - да се изчегърта партия ГЕРБ. Днес беше изслушан министърът на вътрешните работи и ние не чухме нито един факт, почиващ на доказателство, че такива незаконни подслушвания са били осъществявани“, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя бе категорична, че България е правова държава и всички твърдения, свързани с изборния процес, се доказват в съда.

„Бойко Рашков не е последна инстанция, за да прави подобни внушения“, изтъкна Атанасова.

Колегата ѝ Маноил Манев разкри, че след изслушването в парламента министър Рашков се е „похвалил“ в МВР, че благодарение на вътрешното ведомство съставът на парламента е такъв, какъвто е.

„Такова нещо да кажеш, че МВР е подредило Народното събрание не знам какво се нарича - полицейщина или друго“, коментира Маноил Манев. Той изказа съмнение, че вероятно постъпката на силовия министър е била под въздействие на адреналина от срещата с депутатите или под въздействие на други вещества.

„След любовното обяснение пред президента днес и пред новите партии, да излезеш в МВР и да заявиш колко е важно да изчегърташ ГЕРБ, кореспондира само с пресконференцията преди изборите, когато Рашков каза, че е арестувал кмет от ГЕРБ, а той се оказа от ДПС“, възмути се Манев.

От ГЕРБ са внесли предложение за временна анкетна комисия, която да проверява действията на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, уточниха пред медиите депутатите.

„Рашков е несъстоятелен и неадекватен, той не разбира какво го питат дори. Той много иска да остане министър на вътрешните работи“, предупреди и Тома Биков. В допълнение председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова предупреди, че служебният вътрешен министър не познава процесуалното право, както и закона за контрол на СРС.

„Не знам какво точно казва той, но следва зад всички думи да има факти и доказателства. Да, поискахме анкетна комисия, която да види дали са използвани полицейски сили и средства за тормоз на кметове и симпатизанти на ГЕРБ, както и дали са използвани СРС във връзка с такива действия и по повод предизборната кампания“, поясни Атанасова. Тя уточни, че от ГЕРБ са внесли и  искане за изслушване на закрито заседание не само на министър Бойко Рашков, но и на председателя на бюрото за контрол на СРС.

„Днес в пленарната зала се говориха общи приказки, размаха се някаква папка, но ние сме убедени, че всеки народен представител има достъп до класифицирана информация“, завърши председателят на ПГ на ГЕРБ.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати