Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атанасова: Петков и Василев да си определят лидер на тяхната партия, с какво самочувствие се бъркат

Политика

Атанасова: Петков и Василев да си определят лидер на тяхната партия, с какво самочувствие се бъркат

Атанасова: Петков и Василев да си определят лидер на тяхната партия, с какво самочувствие се бъркат - Tribune.bg

Слави щеше да си татуира „Никога с БСП, ДПС и ГЕРБ”, а бе 6 месеца в коалиция със социалистите, каза тя

„Ще върнем мандата, ако го получим. Общественото доверие задължава. Най-добре е да отидем на избори. И каквото хората кажат. Ако друг е първи, ние се съобразяваме”. Това коментира в предаването „На фокус” Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ пред Нова телевизия.

Атанасова не пожела да поставя червени линии по темата с това с кого партията би могла да се коалира. Тя обаче беше категорична, че няма да преговарят с „Възраждане”. Никога не са сядали на масата аз разговори с БСП.

„Тук е разликата с всички останали. С БСП не сме сядали за преговори за разлика от „Демократична България”, които управляват с БСП. С ИТН не сме сядали, които също управляват с ДБ и ИТН. А Трифонов щеше да си направи татуировка „Никога с БСП, ДПС и ГЕРБ”. А сега 6 месеца бяха в коалиция. С ДПС никога не сме управлявали. БСП и ДПС бяха в тройна коалиция и правителство Орешарки”, каза Атанасова.

„Не искам да поставям червени линии, защото се изчерпа тази аналогия, откакто Нинова говори за червени линии. Едната беше за Северна Македония, а още е в правителството и желае още преговори, за да бъде във властта. Втората й червена линия – оръжието за Украйна”, коментира Атанасова.  

По думите на Атанасова партията и Борисов са спокойни, защото нито те, нито лидерът им е извършил нещо незаконно.

„Нито МВР, нито Петков, Василев или който и да е друг, който реши този арест да бъде извършен, нямат нито едно доказателство срещу Борисов. За 1 година защо не пребориха мафията. Ние сме спокойни, защото не сме извършили нищо незаконно.”

Атанасова беше категорична, че в ГЕРБ не имат проблеми с лидерството.

„Чуваме, че разговори с ГЕРБ са възможни, ако го няма Борисов. За нас е необяснимо да ни поставят въпроса, кой ще ни е лидер. Петков и Василев да си определят лидер на тяхната партия, с какво самочувствие се бъркат”.

Петков видя коалиционно бъдеще с ГЕРБ, ако Борисов е на топъл остров

И добави: „Не ни пречи Кирил Петков, забавлява ни. Темата Кирил Петков не ни е предмет на внимание, той показа какъв е, кой е, какво може, какво не може”, каза още Атанасова.

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати