Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атанасова: Приех да съм председател на Времената комисия за Конституцията с ясно съзнание за отговорността, която ще нося

Политика

Атанасова: Приех да съм председател на Времената комисия за Конституцията с ясно съзнание за отговорността, която ще нося

Снимка:

Към Комисията ще има експертен съвет от всички професионални организации и представители на академичната общност

Приех да съм председател на Времената анкетна комисия за Конституцията с ясното съзнание за отговорността, която ще нося, изтъкна народният представител от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред журналисти в Народното събрание. Тя посочи, че комисията няма функция на Велико народно събрание /ВНС/ и не може да променя Конституцията, а е създадена с цел да обсъди максимално прозрачно и експертно всички предложения.

„Имам намерение да поканя всички, които имат предложения или становища. Ще предложа създаването на експертен съвет към Комисията, в който да участват представители на всички професионални организации на юристите и представители на академичната общност“, ангажира се Десислава Атанасова. Като председател тя ще разчита на експертизата и на всички неправителствени организации за дебата относно промените в частта съдебна система.

„Смятам, че това ще е отговор на констатациите в доклада за върховенството на правото. Ще поканя всички извънпарламентарни партии и сдружения отново за дебат и за размяна на мнения и становища", обеща Атанасова.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още