Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атанасова: Следващата седмица ще обявим имената в експертен съвет за Конституцията

Политика

Атанасова: Следващата седмица ще обявим имената в експертен съвет за Конституцията

Атанасова: Следващата седмица ще обявим имената в експертен съвет за Конституцията - Tribune.bg
Снимка:

Имам намерение да създам експертен съвет за Конституцията, вероятно следващата седмица ще обявим имената - хора от академичната общност, бивши конституционни съдии. Смятам, че трябва да има добра комуникация и с неправителствени организации и сдружения. Това каза пред bTV Десислава Атанасова, която оглави комисията за проекта на ГЕРБ за нова Конституция.

„Когато обявихме внасянето на проекта за нова конституция очаквахме, че всички ще чуят нещо, което Борисов каза в края на изказването си - ако се съберат 160 гласа за свикване на ВНС, той ще подаде оставка на следващия ден. Основните лидери на опозицията като че ли не искат това да се случи вече. Мандатът изтича след няколко месеца, смятам, че трябва да се изчакат редовните избори. Хората, които са на протестите, ако могат да работят за политически послания и да участват в следващите избори“, допълни тя.

Атанасова обясни, че е юрист, занимава се с право. Два мандата е била заместник-председател на комисията по правни въпроси, два мандата член. „Адвокат съм от около 10 години, с малки прекъсвания докато бях министър на здравеопазването. Убедена съм, че ще работя добре с всички. Умея да чувам и критиките, а не само да слушам. Това би било много полезно. Бих протегнала ръка на всеки при добри идеи. Членовете на комисията са излъчени от всички парламентарни групи, и това, което мога да направя аз е, да приема тези предложения“, каза още Атанасова.

Дари има нужда от нова Конституция? Проучванията показват, че масово хората искат намаляване на народните представители. Подписала съм се за това и съм за намаляване на броя им. А такова намаляване няма как да стане без нова Конституция, допълни тя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Ще обявите подлогите като Близнашки, примерно!
03.10.2020 10:55 / Отговор
Близнашки е българин Румен Радев е черкезин
03.10.2020 12:38
А пък отговарящия на коментара ми най-вероятно е дърт циганин.
03.10.2020 14:50 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети