Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атанасова: Вероятно утре ще започнат лидерските срещи

Политика

Атанасова: Вероятно утре ще започнат лидерските срещи

Атанасова: Вероятно утре ще започнат лидерските срещи - Tribune.bg
Снимка:

Предстои лидерска среща и най-важно е тези лидерски разговори да се водят преди връчване на мандата, коментира пред БНР Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

"Лидерският разговор вероятно ще се случи до часове, предполагам утре. Това трябва да е съобразено с програмите на всички председатели на парламентарни групи. Трябва да има откровен разговор с всички лидери и политически групи в парламента. Изключително много предизвикателства има", изтъкна Атанасова. 

По думите ѝ всички варианти са възможни и всички варианти не са изчерпани, а целта е стабилност и редовно правителство. Според нея все пак щети може би ще понесе всяка от партиите, но всички трябва да поемат този риск.

"Това е първа стъпка за нормалност на политическия тон и за търсене на обща платформа, върху която да стъпят приоритетите за общо управление. След като тази стъпка беше направена, разговорът като че ли спря. Надявам се да е спрял за малко. Посоката, към която се стремим, не е отново противопоставяне и изостряне на политическите партии. Напротив - разумни решения и съвсем осъзната отговорност. Надявам се на разум", апелира Атанасова. Тя смята, че пред ГЕРБ-СДС все още има няколко варианта.

"Първо - да убедим втората по големина парламентарна група заедно да споделим отговорността за общо правителство. Тук мандатите нямат значение, дали ще се реализира с първия или втория мандат. Ако срещаме съпротива и търсене на индулгенция зад решения на националните съвети, в смисъла на - ние с ГЕРБ никога няма да управляваме, няма да бъдем в общо правителство, но искаме тяхната подкрепа, ако получим втория мандат, то разговорът става абсолютно безпредметен. Въпреки това ще опитаме още веднъж. След това е напълно естествено да поканим всички останали на разговри за това какво следва", отбеляза Атанасова. Тя не намира логика в това първата политическа сила да се откаже в полза на втората да реализира мандата, само и само защото втората поставя условия и ултиматуми.

"Ако не се договорим за общо управление с равно участие, тогава е напълно безсмислено да продължават разговорите, които да симулират добрия тон, а да не стигат до краен резултат", смята председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети