Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атлантическият съвет в България настоява за старт на процедура по импийчмънт

Политика

Атлантическият съвет в България настоява за старт на процедура по импийчмънт

Снимка:

„Настояваме за започване на процедура по отстраняване на Румен Радев от поста президент“, обявиха от Атлантическия съвет в България на страницата си във Фейсбук.

„Очакваме от народните представители незабавни действия, а не думи“, категорични са от организацията.

„Вече има достатъчно данни и факти, че Румен Радев е нарушил Конституцията на Република България. Това е основание да му бъде повдигнато от Народното събрание обвинение, съгласно член 103 от Основния закон. Съгласно Конституцията предложението за повдигане на обвинение се внася от най-малко една четвърт от народните представители, т.е. необходими са 60 подписа за започване на процедурата“, внасят ясното от Съвета.

За да бъде повдигнато обвинение от Народното събрание повече от две трети от народните представители, т.е. минимум 161 от тях, трябва да са гласували, че поддържат обвинението.

След това в едномесечен срок Конституционният съд разглежда обвинението и може да вземе решение да освободи Румен Радев от поста президент с мнозинство повече от половината конституционни съдии т.е. със седем гласа.

„Ще се намерят ли скоро 60 български депутати, които да покажат на дело, че България е република с парламентарно управление и че президентът е длъжен да спазва Основния закон и свято да спазва клетвата, която е положил пред народните представители при встъпването си в длъжност? Време е българските народни представители да изпълнят своя дълг и да започнат процедурата по отстраняване на Румен Радев от поста президент“, настояват от Атлантическия съвет.  


Коментари (21)

кесо Браво на Атлантическия съвет в България! Това е първата сериозна заявка от страна на все по-изолираната и задушавана демократична общност у нас, от комунистическо-русофилската вълна която напоследък буквално залива цялата държава.
За съжаление апелът на АСБ едва ли ще намери отзвук сред парализираните от страх управляващи и от двуличното ДПС, което ще се извърти веднага въпреки хвърлените вчера силни думи от Карадайъ в залата на НС.
03.09.2020 21:47 / Отговор
НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ГО ЧАКА:РАБОТА!!! АКО ИМАТ ИНСТИКТ ЗА САМОСЪХРАНЕНИЕ-ВЕДНАГА ДА ИНИЦИИРАТ ИМПИЙЧМЪНТА-ИНАЧЕ ОТРОВНИЯ ПРЕЗИДЕНТ ЩЕ УНИЩОЖИ НЕ САМО ТЯХ, А И БЪЛГАРИЯ
03.09.2020 22:17
6.СЕПТЕМВРИ.-СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ! ПЛОВДИВ ДА ПОСРЕЩА РАЗЕДИНИТЕЛЯ!
03.09.2020 22:37
Инод Браво! Дано почнат! То не се търпи повече! Безобразие
03.09.2020 21:55 / Отговор
ники колко много боклуци и крадци п.......и
06.09.2020 03:22
Адмирации! Подкрепям.
03.09.2020 22:07 / Отговор
да видим Да се пробват , па да видим какво ще се случи. Дали няма да съжаляват, че са подхванали президента!Народът ще ги изтика чак зад Атлантическия океан.
03.09.2020 22:38 / Отговор
Продажник и сребролюбец Не е президент
03.09.2020 22:55
КОЙ НАРОД? - НАРОДА НА АЗИАТСКА РУСИЯ(РУСИ, ЧЕЧЕНЦИ, ДАГЕСТАНЦИ, ТАТАРИ) ЩЕ ПРОГОНИ БЪЛГАРИТЕ ЧАК ЗАД АТЛАНТИКА?
ЩО ТЪРСИШ ТИ В ЕВРОПА БЕ ГЕНЕРАЛЕ? - МАРШ В СИБИР.
03.09.2020 23:16
DT Напълно съм съгласен с КЕСО ,но това което казва Карадайъ ,е това което му е диктувал Агата.Не може да се разчита на ДПС,а трябва такива институции като АСБ да сезират първо ВВС на САЩ,след това ЕС И НАТО ,че големият "Ас" във въздуха коЙто е бил изпратен в Съединените щати да се обучава на американски машини,а той предава първо България ,второ ВВС,трето и четвърто ЕС и НАТО като иска да наложи самолети Грипен,защото оттам е взел комисионна,за да ги прокара в нашите ВВС.Дори и да се стартира отстраняване на фигуранта КС на България така ще изтълкуват Конституцията ,че накрая ушатия Гумен ще излезе репресиран.Нашето правителство трябва да работи с чуждите служби за сигурност ,които могат да го поставят на мястото ,което му се полага за предателство и работейки в полза на Русия за изваждане на България и от ЕС и НАТО. НЕ ГО БАВЕТЕ!
03.09.2020 22:52 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още