Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Аврамова: Още догодина рехабилитацията на пътищата ще е със средства от тол такси

Политика

Аврамова: Още догодина рехабилитацията на пътищата ще е със средства от тол такси

Аврамова: Още догодина рехабилитацията на пътищата ще е със средства от тол такси - Tribune.bg
Снимка:

Рехабилитацията на пътищата от АПИ през 2020г. ще се извършва с приходи от тол таксите. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която участва във форума „Европейски, национални и местни приоритети“. Той се провежда в рамките на Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България.

По този начин в бюджета ще останат средства за четвъртокласната пътна мрежа.

„На 16 август 2019 г. ще пуснем тол системата в тестови режим. Така че 2019 г. не е годината, в която АПИ ще разполага с много голям собствен бюджет, събран от приходите от тол и от винетни такси, така че да разчита само на тях и да не получи средства от бюджета на държавата. Но през 2020 г. предвиждаме системата да работи вече в пълния си капацитет. И поехме ангажимент да се самоиздържаме във връзка с рехабилитацията на пътищата“, заяви Аврамова.

Тя коментира и новината от днес за подписания договор за строителството на тунел „Железница“ и подчерта, че АПИ е действала изцяло в рамките на закона.

 „Процедурата за изграждане на тунел „Железница“ е една извървяна процедура изцяло по Закона за обществените поръчки. Има избран изпълнител – това е „Джи Пи Груп“, има и класиран на второ място. „Джи Пи Груп“ изрази медийно становище за отказване от процедурата, но това не означава писмено изпращане до АПИ“, заяви Аврамова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети