Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Аврамова: Още догодина рехабилитацията на пътищата ще е със средства от тол такси

Политика

Аврамова: Още догодина рехабилитацията на пътищата ще е със средства от тол такси

Снимка:

Рехабилитацията на пътищата от АПИ през 2020г. ще се извършва с приходи от тол таксите. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която участва във форума „Европейски, национални и местни приоритети“. Той се провежда в рамките на Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България.

По този начин в бюджета ще останат средства за четвъртокласната пътна мрежа.

„На 16 август 2019 г. ще пуснем тол системата в тестови режим. Така че 2019 г. не е годината, в която АПИ ще разполага с много голям собствен бюджет, събран от приходите от тол и от винетни такси, така че да разчита само на тях и да не получи средства от бюджета на държавата. Но през 2020 г. предвиждаме системата да работи вече в пълния си капацитет. И поехме ангажимент да се самоиздържаме във връзка с рехабилитацията на пътищата“, заяви Аврамова.

Тя коментира и новината от днес за подписания договор за строителството на тунел „Железница“ и подчерта, че АПИ е действала изцяло в рамките на закона.

 „Процедурата за изграждане на тунел „Железница“ е една извървяна процедура изцяло по Закона за обществените поръчки. Има избран изпълнител – това е „Джи Пи Груп“, има и класиран на второ място. „Джи Пи Груп“ изрази медийно становище за отказване от процедурата, но това не означава писмено изпращане до АПИ“, заяви Аврамова.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още