Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Аврамова: Правим всичко възможно за повече дебит в язовир „Студена“

Политика

Аврамова: Правим всичко възможно за повече дебит в язовир „Студена“

Аврамова: Правим всичко възможно за повече дебит в язовир Студена - Tribune.bg
Снимка:

В тази кризисна ситуация ние ще предприемем всички действия, дори и непопулярни мерки и действия, които могат да доведат до увеличение на притока в яз. „Студена“. Това заяви министърът на регионалното развитие Петя Аврамова след заседанието на кабинета в Министерски съвет.

Сред предприетите мерки са изграждането на аварийна връзка от с. Чуйпетлово до язовир Студена. За тази цел е осигурено финансиране от 1,89 млн. лв.

Другата мярка, за която са осигурени 340 хил. лв., е за доставяне вода от карстови пещерни езера.

Предвидени са и 3 млн. лв. за ремонт на пречиствателната станция в Перник.

„Преди време беше извършено едно съвместно обследване, което ние поискахме от „Софийска вода“ като подпомагане на дружеството в Перник да направят съвместна проверка на всички технически съоръжения и всички води, които могат да бъдат по един или друг начин насочени към яз. „Студена“. Има доклад от това изследване. След него вече сме предприели и съответните действия, за да предотвратим всякакви течове на вода нерегламентирани и да имаме техническа възможност да оперираме правилно при спиране и пускане на водата с ВиК мрежата”, заяви Аврамова.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов обясни, че при евентуално обявяване на бедствено положение, мерките ще бъдат реализирани в съкратени срокове.

Днес „Софийска вода“ подменя кран в Перник и отстранява аварии. Извършва се и ремонт на пломбирано от МОСВ техническо съоръжение. Именно то затваря подаването на вода към промишлеността в Перник.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети