Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Автошествие: Да се отмени решението за по-високи цени на тока и парното

Политика

Автошествие: Да се отмени решението за по-високи цени на тока и парното

Автошествие: Да се отмени решението за по-високи цени на тока и парното - Tribune.bg
Снимка:

Протестно автошествие на „Българските патриоти“ се провежда в столицата.  Автомобилите тръгнаха от пл. „Александър I“ и се отправиха към бул. „Цариградско шосе“, „Околовръстен път“ и бул. „България“.

Протестът цели спиране на решението за вдигането на цените на тока и парното, което КЕВР позволи преди няколко дни. Според участниците в демонстрацията в България се шири спекула.

„Това остава незабелязано и от партиите, които се наричат партии на протеста или партии на промяната. Христо Иванов, Мая Манолова, Татяна Дончева – старите политици в нови одежди, тях ги няма тук. Те не се включиха и на протеста, който ние организирахме пред КЕВР, когато се решаваше повишаването на цената на тока и парното“, коментира Пламен Христов, съпредседател на коалиционния съвет на коалицията „Българските патриоти – Воля, ВМРО, НФСБ, цитиран от БГНЕС.

„Искаме отмяна на решението на КЕВР, искаме държавата да се намеси, за да може този скок да не се получи. Съвсем нормално е държавата когато има скок на цените навън и това обуславя увеличение на цените в България, държавата да се включи, да дотира, ако трябва. Да предприема мерки, които да подсигурят неповишаване на цената или поне не толкова драстично. Държавата, намесвайки се да не позволява до следващия спад на цените на международните борси да се получава такова голямо увеличение“, призова той.

Юлиан Ангелов от ВМРО каза, че няма да допуснат да продължи спекулата в България, няма да допуснат картелите и монополите да правят каквото си искат и подчерта, че откакто има служебен кабинет спекулата широко се шири и цените на основни храни, стоки, услуги и горива се повишават.

„Повишението е над 20% във всяка една сфера. Служебният кабинет вместо да се занимава с преразкази по картинки може да свърши една народополезна работа, а именно да ограничи спекулата в България и да не позволява цените лавинообразно да растат“, заяви той.

Паралелни автошествия се провеждат и в други български градове – Варна, Русе и Пловдив.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети