Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бабикян настоява, че за кабинета трябва да се чуе персоналната харизма и отговорност на Слави Трифонов

Политика

Бабикян настоява, че за кабинета трябва да се чуе персоналната харизма и отговорност на Слави Трифонов

Снимка:

„Важно е носителят на персоналната харизма, отговорност и влияние на победилата партия - г-н Слави Трифонов, да даде своите гаранции. Трябва да чуем него, неговото мнение и дума“, каза Арман Бабикян, депутат от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ в Сутрешния блок на БНТ.

По думите му е хубаво този, на когото се дължи колективната победа на ИТН да си каже думата – „Ние не сме нотариус, за да си биеме печати, имаме си доверие, защото произтичаме от едно и също място“, поясни Бабикян. 

Народният представител заяви още, че в процеса на преговори за кабинет с ИТН не се говори за имена, а те имат значение.

„Започва се първо с политиките. Няма как да поставяме заедно „Лебедово езеро“ и накрая като стигнем до имената, вие да избере мен“. 

На „Изправи се. БГ! Ние идваме“ не им е предлагана коалиция, от тях се искало само да подкрепят един кабинет и една програма за управление. „Щом ние подкрепим нещо подобно, значи, че 150 000 души са го направили, отбеляза той и настоя да се прави икономика на знанието, а не икономиката на асфалта“.

Бабикян поясни, че се говори по-лесно в този парламент.

„Няма гаранция, че няма да има нови предсрочни избори“, допълни той и изрази надежда, че Радев ще даде достатъчно време на париите да се разберат.

Според него президентът търси стабилност, което било правилният ход.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още