Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бабикян още чака споразумение с ИТН, конструирането на кабинета било фриволно

Политика

Бабикян още чака споразумение с ИТН, конструирането на кабинета било фриволно

Бабикян още чака споразумение с ИТН, конструирането на кабинета било фриволно - Tribune.bg
Снимка:

„Искаме споразумение и още го очакваме. Иначе какво се очаква от нас – да стиснем очи и да влезем в пещерата. Мисля, че трябва да се спазват елементарни изисквания в политиката, насложени в доста демократични страни. Търсим някакви гаранции, това с мъжката дума и „ура, другари!“ и „ти си пич“ не е точно начина, по който се сключват споразумения“, заяви пред БТВ депутатът от ИБНИ Арман Бабикян.

По думите му ИТН не са длъжни да се съобразяват с тях, но пък не можело те просто така да се ангажират. Бабикян определи конструирането на кабинета като доста фриволно.

„Първо един кандидат за министър - председател, после друг, който не бил издигнат за министър-председател, сега трети. Това е сериозна работа и трябва да си дадем сметка, че е много добре да си нетрадиционен, но трябва да е ясно срещу коя система. Ако системата е „системата на джипката“ – не може да я сменяш с друга монотеистична власт зад пердето или зад телефона“, смята Бабикян.

Според него трябва да предложиш обратното – това, което хората искаха на площадите – повече демокрация, светлина, прозрачност, компетентност, по-малко крадене.

„Не само програмата, а и лицата трябва да бъдат убедителни точно в това отношение. Не се получава“, смята Бабикян. „Имаме желание да се реализира първият мандат, ако бяхме готови да подкрепим точно този кабинет с точно този състав, част от който научих преди малко, щяхме да сме го казали. Когато си партньор с някого, обсъждаш качествата  в партньорски кръг, а не на мегдана“, добави той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети