Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Балабанов, ИТН: Не искам да внушаваме на хората, че се гради коалиция по отношение на зеления сертификат

Политика

Балабанов, ИТН: Не искам да внушаваме на хората, че се гради коалиция по отношение на зеления сертификат

Балабанов, ИТН: Не искам да внушаваме на хората, че се гради коалиция по отношение на зеления сертификат - Tribune.bg
Снимка:

„Президентът е доказал, че може да е конструктивен, не става дума за напрежение“, заяви той по повод размяната на остри реплики между Радев и Петков

„Темата за зеления сертификат трябва да приключи един път-завинаги.“ Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов по повод телефонния разговор между премиера Кирил Петков и лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов на тема отпадане на зеления сертификат, за който стана ясно малко по-рано днес.

„За зеления сертификат имаме теза, която защитаваме отдавна - още преди йезуитски ГЕРБ да използват политически темата - първо да се използва задължително, после тотално да отпадне, което е параграф 22. За „Възраждане“ - те са ясни - протестите бяха по-скоро инспирирани от тях, с техни последователи“, коментира Балабанов.

На въпрос дали ИТН ще дадат подписи под конституционната жалба на „Възраждане“ срещу зеления сертификат - той каза, че не е запознат с темата.

„Не искам да внушаваме на хората, че се гради коалиция по отношение на зеления сертификат, това е наша теза, а по отношение на мярката в Народното събрание много пъти сме казвали, че това е в нарушение на правилата за работа на парламента, които ние приехме и гласувахме. На вас искат ли ви сертификат на работното ви място?“, попита той.

Балабанов коментира и конфликта между Кирил Петков и Румен Радев по отношения на Република Северна Македония и „Булгаргаз“:

„Президентът е доказал, че може да е конструктивен, не става дума за напрежение, президентската институция е независима“, категоричен бе той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети