Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Балабанов към Нинова: Лъжете, за вас е животоспасяващо да останете в коалицията

Политика

Балабанов към Нинова: Лъжете, за вас е животоспасяващо да останете в коалицията

Балабанов към Нинова: Лъжете, за вас е животоспасяващо да останете в коалицията - Tribune.bg
Снимка:

Разграничете се от лъжците и постъпете практично, посъветва депутатът от ИТН вицепремиера

„Току-що чухме поредните лъжи. Цял ден министър-председателят лъже, сега и г-жа Нинова излъга. Г-жо Нинова какво казахте преди малко, че ние не сме подкрепили актуализацията на бюджета. Това ли казахте? Ние подкрепихме актуализацията на бюджета, ще я подкрепим и на второ четене. Спрете да лъжете хората, моля Ви се. Може би За Вас е животоспасяващо да останете в тази коалиция, но когато говорите с факти истината, нека да ги признаваме такива, каквито са. Защото много добре знаем как са протичали коалиционните съвети, каква е истината и какви са позициите ни. Цял ден министър-председателят лъже, че като част от мафията сме искали да взривим едно министерство и да откраднем едни милиарди, ами че г-н Гроздан Караджов го взриви с факти и с истината. Така че, разграничете се от лъжците и постъпете практично“. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ИТН Станислав Балабанов в отговор на вицепремиера и министър на икономиката Корнелия Нинова.

Тя от своя страна не остана длъжна:

„Уважаеми г-н Балабанов, разграничавам се единствено от пошлия начин, по който си общувате напоследък – с личните смс-и, с разговорите, с личните нападки, с епитетите, които си лепите. От това се разграничавам категорично и няма начин да ме вкарате в този диалог“.

По отношение на бюджета тя каза следното:

„Уважаеми колеги от „Има такъв народ“, Вие в комисията се въздържахте да гласувате бюджета, а публично заявихте, „ще подкрепим социалните мерки, но няма да подкрепим другите. Нали знаете, че ако подкрепите пенсиите, а не подкрепите другите мерки, няма откъде да дойдат парите за пенсии. Така че тези интерпретации „ама ние подкрепихме, ама всъщност само социалните без другите“, означават липса на подкрепа. Или заявяваш чисто и ясно – „това е бюджет и ще го подкрепим или шикалкавиш „ще подкрепя социалните, за да заблудим хората, ама другите няма“. Така социалните мерки никога няма да влязат“. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати