Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Балабанов от ИТН: Казуси като РС Македония може да взривят коалицията

Политика

Балабанов от ИТН: Казуси като РС Македония може да взривят коалицията

Балабанов от ИТН: Казуси като РС Македония може да взривят коалицията - Tribune.bg
Снимка:

Има казуси и проблеми, които изострят отношенията в коалицията. Казус като Република Северна Македония/РСМ/ наистина ще взриви коалицията, коментира пред Нова тв депутатът от ИТН Станислав Балабанов. Той посочи, че действията на премиера Кирил Петков и неговия външнополитически екип са в посока извън коалиционното споразумение.

„Един казус като Македония наистина ще взриви коалицията. И ако той сега не помисли и не ревизира позицията си, публичното му говорене ще се пресече с обещанията, които е давал, и ще имаме огромен проблем”, смята Балабанов. По думите му няма как да се внушават някакви неистини. Депутатът на Слави Трифонов припомни и въпроса за неяснота около подписани от Петков документи.

„Става въпрос за паметните записки. Те са редица, от доста срещи. Говори се за странната позиция на премиера Петков за тези неща. Странната позиция, която е извън всякакво коалиционно споразумение, извън всякакви разговори, които бяха потвърдени на коалиционен, консултативен съвет”, подчерта Балабанов. Според него предсрочни избори не са изход.

„Едни предсрочни избори ще задълбочат още повече кризите. Но в последно време наистина има казуси и проблеми, които изострят отношенията в коалицията”, призна депутатът. Той уточни, че темата за БНБ не е била залегнала в коалиционното споразумение.

„Всеки имаше право да издига собствен кандидат. Да изключим всякакви лъжи и спекулации - предварителна договорка за обща кандидатура не е имало. Затова ние бяхме толкова предвидими отначало по отношение на нашата позиция”, увери Балабанов. Той отбеляза, че съжалява Андрей Гюров, защото „не е лош човек”, но се е превърнал в жертва на собствените си партийци.

„Беше издигнат в последния момент. След това беше свален. Не знам на каква цена е готов да унижава качествата си, но се получи така”, смята депутатът.

Балабанов е възмутен от абсурдното предложение  да се променят правилата и изискванията за това как да изглежда гуверньорът на БНБ и да отпадне степента „магистър”.

„Опазил ни Господ, че ние не приехме тази поправка, защото щяхме да станем за смях”, категоричен е представителят на ИТН.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати