Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Балабанов преди коалиционния съвет: Ще споделя какво видях в Украйна, всеки да гласува по съвест

Политика

Балабанов преди коалиционния съвет: Ще споделя какво видях в Украйна, всеки да гласува по съвест

Балабанов преди коалиционния съвет: Ще споделя какво видях в Украйна, всеки да гласува по съвест - Tribune.bg
Снимка:

„Тази среща (на коалицията - б.р) е въз основа на това, което утре ще разглежда парламентът. Знаете какви са позициите на коалиционните партньори, така че тази вечер по-скоро ще споделя това, което видяха очите ми в Украйна. Ще поговорим чисто в човешки план се надявам да стигнем до максимално обхватно решение по казуса". Това заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов на влизане в Министерския съвет, където тази вечер се провежда коалиционен съвет.

На въпрос дали трите партии в коалицията ще опитат да убедят БСП, Балабанов заяви, че ще сподели това, което е чул от президента Зеленски.

„Не съм седнал да убеждавам никого, това лежи на съвестта на всеки един човек, защото тук казусът, тъй като хора като нас в момента губят животите си в Украйна", заяви той.

Депутатът потвърди, че Зеленски е поискал помощ от България, не с оръжия, а с ремонти на военна техника.

Има такъв народ ще гласува за изпращането на оръжие, каквато позиция обявиха от партията през миналата седвица. Станислав Балабанов призова всеки да вземе собствено решение по съвест.

Според Балабанов това решение няма да е причина за разпад на коалицията.

„Задава се по-голяма битка в следващите седмици по отношение на Северна Македония. Ето това вече е част от коалиционното споразумение. Има ясна формулировка в сърцата на всички българи, както и в ИТН - че има правила, които трябва да бъдат безапелационно спазени и тогава можем да говорим за преговори", коментира той

На коалиционния съвет ще присъства и регионалният министър Гроздан Караджов, тъй като от ИТН са решили на заседанието да присъства и представител на изпълнителната власт.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати