Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Българи в Лондон: Няма изчезнала секция, има несвършена работа от ЦИК

Политика

Българи в Лондон: Няма изчезнала секция, има несвършена работа от ЦИК

Снимка:

Трима от Изборната комисия обработвали резултати от 135 секции

Няма изчезнала секция, има несвършена работа от ЦИК, отговарят българи в Лондон. 

ЦИК изгуби цяла секция в Лондон: Няма връзка с членовете, не са предавани резултати

 Хората напомнят, че председателят и секретарят на секцията са чакали до сутринта решение на Избирателната комисия.

„Нямаме информация защо се бавят документите при положение, че гласуването беше машинно. Няма кой да стои и да чака ЦИК почти 30 часа”, посочи пред Нова тв Цанка Петрова, член на СИК - Илинг, Лондон.

Преди ден ЦИК се оправда за забавянето на окончателните изборни резултата с оправданието, че е изгубила връзка с цяла секционна комисия в Лондон.  

„Опасявам се, че става въпрос за много повече от една секция. Разговарях с десетина изборни доброволци, които ми споделиха, че въпросната секция в Западен Лондон е получила контролна разписка. Това означава, че нейните документи и отчети се намират в ЦИК. Има още една секция - в Лутън, която не е получила контролна разписка”, обясни и кореспондентката на „24 часа“ Павлина Трифонова. По думите й в нощта срещу понеделник от ЦИК не са отговаряли на нито един от посочените телефони, а членовете на секцията се притеснили и затова са посетили посолството ни в Англия.

Оказва се, че причината за забавянето на окончателните изборни резултати е повече от тривиална - едва трима души от Централната избирателна комисия е трябвало да обработят протоколите от 135 секции в чужбина.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още