Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. България дава военно-техническа помощ на Украйна, БСП се отказа да напуска коалицията

Политика

България дава военно-техническа помощ на Украйна, БСП се отказа да напуска коалицията

България дава военно-техническа помощ на Украйна, БСП се отказа да напуска коалицията - Tribune.bg
Снимка:

България дава военно-техническа помощ на Украйна, реши парламентът. Предложението на ПП след направена техническа поправка от ДПС бе подкрепено от 200 депутати, 16 гласуваха против, а един се въздържа.

„Проектът на решение с редакционни промени на ДПС е в смисъл, че НС подкрепя членството на Украйна в ЕС. ГЕРБ-СДС го подкрепя. ГЕРБ подкрепя и помощта за украинските граждани, бягащи от войната. ГЕРБ ще подкрепи и износа на зърно и енергийното сътрудничество с Украйна. Считаме, че трябва да продължат и хуманитарните доставки на дрехи и лекарства. С ясното съзнание, че това решение е едно нищо ГЕРБ ще подкрепи това решение, защото сме убедени евроатлантици и бихме подкрепили всяко решение в полза на мира и сътрудничество между държавите, членове на ЕС“, посочи председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

От гласуването стана ясно, че БСП са се отказали да напускат коалицията, нещо повече - дори подкрепиха да се изнасят оръжия за Украйна, както и техни да се ремонтират у нас. Така и не стана ясно какво е променило позицията им, която само преди дни беше червена линия.  

Гласуване при предложението на ППГласуване при предложението на ПП

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати