Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цвета Караянчева към американски генерали: България е предвидим и стабилен партньор

Политика

Цвета Караянчева към американски генерали: България е предвидим и стабилен партньор

Цвета Караянчева към американски генерали: България е предвидим и стабилен партньор - Tribune.bg
Снимка:

Случващото се по света ни задължава да бъдем отговорни, заяви председателят на НС

България и САЩ имат изключително добре изградени силни връзки, трайни, приятелски и стратегически взаимоотношения, отбеляза председателят на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева по време на посещението в парламента на американски генерали, адмирали и цивилни участници в курса „Капстоун“. Тя подчерта, че законодателната институция на страната е на 141 години и се надява при визитата си в нея за няколко часа гостите да опознаят повече и страната ни.

„Българският парламент е институцията, която подпомага политиките на правителството в областта на отбраната и създава така необходимите условия, за да може българската отбрана да се развива по възможно най-съвременния и най-полезен начин, да бъде предвидим партньор в НАТО. Случващото се около нас по света ни задължава да бъдем отговорни и да се надяваме и да работим така, че държавата ни да бъде икономически, политически стабилна, добре организирана, да има добра отбрана и добри съюзници“, подчерта Цвета Караянчева.

Относно политиката ни във външнополитически план, тя допълни, че България е предвидим и стабилен партньор.

„Ние сме външната граница на Европа и благодарение на нашата отбрана и сигурност ние се справяме много добре с опазването на външната граница на Европа. Разбира се, с подкрепата на „Фронтекс“, които са наши партньори с помощта на страните от ЕС и тази помощ, която ни дават. САЩ са изключително важен съюзник, член на НАТО. България и САЩ имат изключително добри изградени силни връзки, трайни взаимоотношения, приятелски и стратегически “, коментира Караянчева.

По думите ѝ в сигурността и във военната област, провежданият стратегически преглед следва ясно да покаже какви са способностите на България и в какъв план оттук нататък трябва да се развиваме във военно отношение.

„В следващите години, уважаеми генерали, ви предстои да вземате важни, сериозни и трудни решения. Пожелавам ви да работите смело, разумно и винаги с мисъл, и винаги със сърце „, допълни още Цвета Караянчева.

Срещата бе открита от председателя на Комисията по отбрана ген. Константин Попов и затова председателят на парламента използва случая да го представи на гостите.

„Мога спокойно да кажа, че в тази комисия работят изключителни професионалисти, хора от кариерата, които мислят, както за настоящето, така и за бъдещето на българската отбрана и българските въоръжени сили", обясни Караянчева.

Срещата с американските военнослужещи уважиха и заместник-председателят на парламента Емил Христов, председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова и народни представители.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети