Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. България и Румъния трябва да работят заедно по инициативата „Три морета“

Политика

България и Румъния трябва да работят заедно по инициативата „Три морета“

Снимка:

Захариева пожела успех на Бръндуша Предеску, която е първата жена посланик на Румъния у нас

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна с новоназначения посланик на Румъния у нас Бръндуша Предеску, с която обсъдиха сътрудничеството между двете страни в рамките на инициативата „Три морета“. Двете събеседнички се съгласиха, че България и Румъния трябва да работят активно за привличане на чуждестранни инвеститори в региона.

„Заедно трябва да убедим бизнеса, че регионът ни е добър за инвестиции“, заяви Захариева, като допълни, че планираният през лятото бизнес форум в рамките на председателството на България на Инициативата предоставя добра възможност за това.

Сред темите на разговор беше и подобряването на свързаността между двете ни страни. „По-нататъшното развитие на транспортните връзки между България и Румъния през река Дунав винаги е било приоритет за нашата страна. Изграждането на трети мост над Дунав ще има положително въздействие не само върху развитието на търговско-икономическите връзки и туризма, но и ще допринесе за развитието на икономиката в региона като цяло“, подчерта Екатерина Захариева.

Българският вицепремиер изтъкна, че освен общите интереси и споделените ценности, които ни свързват, България и Румъния са изправени и пред едни и същи предизвикателства. „Щастлива съм, че споделяме обща визия за европейското бъдеще на страните от Западните Балкани и съм убедена, че това ще допринесе за стабилността в региона“, каза външният ни министър.

В края на срещата вицепремиерът Захариева пожела успех на Бръндуша Предеску, която е първата жена, назначена за посланик на Румъния в България.  


Коментари (1)

КАКВИ "ТРИ МОРЕТА"...? .
БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ Е ЕДИНСТВЕНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА, КОЙТО ОПРАВДА АНЕКСИРАНЕТО НА КРИМ И ДОНБАС ОТ РУСИЯ НА ПУТИН........
ПЪРВО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕН РУСКИЯ АГЕНТ......... ПОСЛЕ НАТО ДА МИСЛИ ЗА ЧЕРНО МОРЕ...
ДО ТОГАВА...... ЩЕ ИМА ПРОБИТА ЛОДКА НА НАТО И ЕС.......
14.04.2021 16:44 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още