Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. България по-бдителна за терористични атаки у нас заради конфликта между Израел и „Хамас“

Политика

България по-бдителна за терористични атаки у нас заради конфликта между Израел и „Хамас“

България по-бдителна за терористични атаки у нас заради конфликта между Израел и Хамас - Tribune.bg
Снимка:

„България е засилила бдителността си по отношения на риска от терористични атаки заради конфликта между „Хамас” и Израел. Това заяви пред Нова телевизия министърът на отбраната Тодор Тагарев, който успокои, че към момента няма подобни индикации.

„Взимат се мерки този конфликт да не намери някакво странично проявление от поддръжници на едната или на двете страни на наша територия“, добави той.

„Службите ни следят как се развива ситуацията там и дали при разрастване на конфликта няма да имаме нарастване на бежанските потоци, съответно мигрантския натиск“, обясни Тодор Тагарев. По думите му, ако се наложи, присъствието на армията по границата, в помощ на Министерството на вътрешните работи, ще се засили.

Към момента от България не е поискана хуманитарна или друга помощ заради войната в Израел и Газа.

Тагарев повтори, че Русия остава най-големият риск за България. Това е ясно посочено в официални документи, включително в комюникето от срещата на върха на НАТО във Вилнюс, допълни Тагарев.

Той не скри, че Киев отново е поискал помощ от София. „Нашите възможности от тази гледна точка са ограничени. Търсим варианти. Основно нашата помощ е с боеприпаси – в по-малка степен това, което е налично в складовете на армията, и в по-голяма – това, което произвежда индустрията ни”, посочи ресорният министър.

Тодор Тагарев заяви, че страната ни няма нови системи за противовъздушна отбрана, които да предостави на Украйна, но, ако се отдаде възможност, би помогнала със старите си.

Министърът бе категоричен, че на този етап не планира да подаде оставка, но подчерта, че това не е невъзможно.

По думите му лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е отправил критика към работата му въз основа на изкривена информация, достигнала до него.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети