Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. България прие план при Брекзит с или без сделка

Политика

България прие план при Брекзит с или без сделка

България прие план при Брекзит с или без сделка - Tribune.bg
Снимка:

Правителството прие План за действие на страната ни относно  бъдещите отношения между Европейския съюз и Великобритания.

Той предвижда законодателни дейности и адаптация на нормативната уредба, координационни мерки, както и сключването на двустранни и многостранни споразумения в различни сфери, в случай, че ЕС не предвижда общ подход за действие при оттеглянето на Великобритания без сделка.

Като част от мерките, които се предвиждат, са сключването на двустранни споразумения за въздушния транспорт, автомобилните превози на пътници и товари, както и за обмен на информация по отношение на ДДС и събиране на публичните вземания.

България ще актуализира и информацията на официалния сайт на Министерството на външните работи и ще проведе информационна кампания, насочена към българските фирми за последиците от излизането на Великобритания от Съюза, организирана от Министерството на правосъдието и Агенцията по приходите.

Планът предвижда още предоставяне на консултации и информация на пребиваващите в страната относно правата им след оттгелянето на Великобритания, както и реда  за ползване на медицински услуги от гражданите. Тези дейности се осъществяват от Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса, Посолството ни в Лондон и Министерството на труда и социалната политика.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети