Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. България се присъедини към Центъра за киберотбрана на НАТО

Политика

България се присъедини към Центъра за киберотбрана на НАТО

Снимка:

България се присъедини към Центъра за киберотбрана на НАТО, съобщават от МВнР. Тържествената церемония по случай присъединяването бе в естонската столица Талин и в нея взе участие първият секретар в посолството на България във Финландия Милен Димитров.

Центърът отбеляза и присъединяването на Дания, Норвегия и Румъния. Представители на държавите-членки направиха кратки изказвания, последвани от издигането на националните флагове и изпълнение на националните химни.

Центърът за киберотбрана е международна военна организация, акредитирана към НАТО и е основан през 2008 г. Организацията подкрепя държавите-членки и НАТО с експертиза в областта на киберотбраната в сферата на технологиите, стратегиите, операциите и правото. Фактът, че все повече и повече нации се обединяват, за да допринасят активно за развитието на киберсигурността, отразява необходимостта от подобрени възможности в киберпространството.

Ядрото на центъра включва разнообразна група от експерти: изследователи, анализатори и преподаватели. Съчетанието от военни, правителствени и индустриални среди позволява на Центъра да предостави уникален 360-градусов подход спрямо киберзащитата.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още