Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. България се присъедини към Центъра за киберотбрана на НАТО

Политика

България се присъедини към Центъра за киберотбрана на НАТО

България се присъедини към Центъра за киберотбрана на НАТО - Tribune.bg
Снимка:

България се присъедини към Центъра за киберотбрана на НАТО, съобщават от МВнР. Тържествената церемония по случай присъединяването бе в естонската столица Талин и в нея взе участие първият секретар в посолството на България във Финландия Милен Димитров.

Центърът отбеляза и присъединяването на Дания, Норвегия и Румъния. Представители на държавите-членки направиха кратки изказвания, последвани от издигането на националните флагове и изпълнение на националните химни.

Центърът за киберотбрана е международна военна организация, акредитирана към НАТО и е основан през 2008 г. Организацията подкрепя държавите-членки и НАТО с експертиза в областта на киберотбраната в сферата на технологиите, стратегиите, операциите и правото. Фактът, че все повече и повече нации се обединяват, за да допринасят активно за развитието на киберсигурността, отразява необходимостта от подобрени възможности в киберпространството.

Ядрото на центъра включва разнообразна група от експерти: изследователи, анализатори и преподаватели. Съчетанието от военни, правителствени и индустриални среди позволява на Центъра да предостави уникален 360-градусов подход спрямо киберзащитата.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети България

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати