Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. България ще инициира среща на високо равнище между ЕС и Турция по въпросите на миграцията

Политика

България ще инициира среща на високо равнище между ЕС и Турция по въпросите на миграцията

България ще инициира среща на високо равнище между ЕС и Турция по въпросите на миграцията - Tribune.bg
БГНЕС

Турция ще построи паметник на убития български граничар Петър Бъчваров

Турция ще построи паметник на убития български граничар Петър Бъчваров. Новината е съобщил пред председателя на НС Вежди Рашидов турският външен министър Мевлют Чавушоглу по време на срещата им в Турция.

Паметникът ще се намира на границата между двете страни, уточни председателят на българския парламент.

Това, което се случи на границата, е тъжно, една трагедия, един млад човек си отиде. Всички сме убедени, че това не е политика, а инцидент, добави той, цитиран в БТА.

По-рано Рашидов разговаря с председателя на Великото национално събрание на Република Турция Мустафа Шентоп, по чиято покана наша парламентарна делегация е на официално посещение в Анкара и Истанбул. Двамата направиха съвместно изявление пред медиите в Анкара след края на разговорите.

Председателят на Народното събрание заяви, че се ангажира българският парламент да инициира международна среща на високо равнище по въпросите на миграцията.

Според Рашидов така ще бъде възобновен процесът, започнат през 2018 г. във Варна от бившия премиер Бойко Борисов.

Постигнахме съгласуваност с г-н Рашидов, че в най-кратък срок между Турция и България с участието на международни партньори от други национални парламенти ще бъде организирана конференция по въпросите на миграцията, посочи и Мустафа Шентоп.

В началото на съвместното изявление Мустафа Шентоп отбеляза, че последното официално посещение на председател на българското Народно събрание в Турция е било през 2009 т.

Проведени бяха и пленарни разговори. В състава на нашата делегация са Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС), Даниел Лорер ("Продължаваме Промяната), Сезгин Мехмед (ДПС), Николай Дренчев ("Възраждане“), Георги Свиленски ("БСП за България"), Стефан Янев("Български възход“).

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати