Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Български възход“ иска мораториум за застрояването на зелени площи

Политика

„Български възход“ иска мораториум за застрояването на зелени площи

Български възход иска мораториум за застрояването на зелени площи - Tribune.bg
Снимка:

„Ние от ПГ на „Български възход“ сме солидарни с всички български граждани. Искаме не само хляб и вода, ние искаме да дишаме чист въздух. В името на чистия въздух се борим с автомобилни и индустриални замърсители, изхвърляме печките на твърдо гориво, правим велоалеи, плащаме глоби, но не спираме застрояването в зелените площи“. Това заяви Тихомир Георгиев от Български възход от парламентарната трибуна на Народното събрание.

Георгиев подчерта, че всички искаме да живеем в чисти и озеленени места, но не спираме строителството в тези зелени площи.

„Искаме да дишаме чист градски въздух, искаме паркове и градини, в които да се разхождаме и спортуваме. Нашето поколение не вижда това богатство, всеки ден ставаме свидетели на мощна строителна инвазия, която унищожава зелените пространства, създадени от дедите ни. Все по-често комерсиални цели, с привкус на корупция, изместват публичния интерес от тези пространства. Искаме да спрем това - край на строителството в озеленени площи. Настояваме за мораториум върху строителството върху озеленените площи“, отбеляза той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати