Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Български възход” не смята, че гласуването на промени в Изборния кодекс отговаря на дневния ред на обществото

Политика

„Български възход” не смята, че гласуването на промени в Изборния кодекс отговаря на дневния ред на обществото

Български възход не смята, че гласуването на промени в Изборния кодекс отговаря на дневния ред на обществото - Tribune.bg
БГНЕС

„Български възход” заяви по време на брифинг в кулоарите на НС, че изместването на дебатите и гласуването на Изборния кодекс не отговаря на дневния ред на обществото, който е плащането на сметки и инфлацията.

„Изместването на дебата от смисления диалог за съставяне на мнозинство и излъчване на редовно правителство като че ли подменя и очакванията на хората”, каза лидерът Стефан Янев.

„Не е необходимо от парламентарна зала да даваме повод за нови разделителни линии в обществото, а напротив – да търсим начини и възможности за решаване на текущите проблеми”, посочи той.

„Въпросите, свързани с енергетика, цената на живота, инфлацията и овладяване на мигрантската криза, са много по-важни”, добави Янев.

Според Георги Самандов за правилно прилагане на регламента на ЕК, който е в няколко стъпки - намаляване на консумацията на електрическа енергия, събиране на свръхпечалбите на всички производители и целевото им преразпределение приоритетно към домакинства, малък и среден бизнес.

По думите му действията на изпълнителната власт до момента са пасивни.

Диалогът и разговорите за съставяне на възможно мнозинство трябва да продължат и ако този парламент работи в следващите месеци и години, той ще има време да се справи и с Изборния кодекс, каза Стефан Янев в отговор на въпрос. Според него както бързането при връчването на мандат за съставяне на правителство, така и прекаленото бавене не е добра идея.

Относно заявената от „Продължаваме Промяната” и „Демократична България” готовност с втория мандат да работят заедно за формирането на правителство на малцинството, Янев каза, че споделят принципа, че диалогът е в основата на каквито и да било споразумения.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети