Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Български възход” подкрепя проф. Габровски за премиер, но не и състава на кабинета

Политика

„Български възход” подкрепя проф. Габровски за премиер, но не и състава на кабинета

Български възход подкрепя проф. Габровски за премиер, но не и състава на кабинета - Tribune.bg

 „Повечето парламентарни сили изразиха надежда, че сме тук да предлагаме решения на българските граждани. В основата на тези решения е диалогът, който започна трудно , но се получиха условия за диалог. Днес в този ден всъщност виждаме резултатите от този диалог и доколкото е успял и ни води към решение. Въпросът тук е как излизаме от политическата криза и как предлагаме на българските граждани решенията за излизане от кризата. В тази връзка гласуването за предложения кабинет е и нашата връзка с гражданите”. Това заяви Стефан Янев от парламентарната трибуна.

Той поздрави ГЕРБ-СДС за номинацията на проф. Габровски. Янев бе категоричен, че партиите трябва да направят жестове и да бъдат отворени към гражданското общество.

„Трябва да бъде ясно обаче, кой носи политическата отговорност. Ние в изпълнение на това, което сме изявявали до момента, ще подкрепим персонално проф. Габровски като кандидат за премиер, в същото време няма да подкрепим състава на кабинета, заради липса на яснота кой носи политическата отговорност”, допълни той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети