Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Българските патриоти“ инициират национална подписка за забрана на ДПС

Политика

„Българските патриоти“ инициират национална подписка за забрана на ДПС

Снимка:

„Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ инициират национална подписка за забрана на ДПС. Това разпространиха те в позиция до медиите.

„Ние, считаме, че с политическата си дейност и изявите на политическото си ръководство партия ДПС показва, че е антибългарска, противоконституционна, етническа партия“, пишат още те в съобщението си и допълват „Приканваме всички българи да се включат в инициираната подписка, която ще бъде внесена в прокуратурата на Република България, с искане за иницииране на производство по реда на Глава пета от Закона за политическите партии относно прекратяване на Политическа партия „Движение за права и свободи“ на основание чл. 40, ал. 1, т. 2 от ЗПП.

„Всеки пълнолетен българин може да се подпише в подписката, като бланките за събиране на подписи могат да се изтеглят от интернет страниците на ВМРО -  Българско национално движение, „Воля“ и НФСБ, както и във всички клубове на партиите в страната. Също така ще бъдат направени пунктове за събиране на подписи – постоянни и мобилни – във всички населени места в България. Събраните подписи могат да бъдат предавани по места в партийните клубове на политическите партии или да бъдат изпращани по пощата на адрес: 1000 София, ул. „Пиротска“ 5, ет. 5.

Патриотите призовават всички български политически партии и организации да подкрепят инициативата.     


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още