Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Българските патриоти“ протестираха пред ЦИК заради броя секции в Турция: Това е срамно решение

Политика

„Българските патриоти“ протестираха пред ЦИК заради броя секции в Турция: Това е срамно решение

Българските патриоти протестираха пред ЦИК заради броя секции в Турция: Това е срамно решение - Tribune.bg
Снимка:

Те поставиха условия пред Комисията или обяиха, че ще настояват за оставка

Коалиция „Българските патриоти“ излезе на протест пред сградата на ЦИК в София. Поводът е разкриването на 121 секции в Турция, което според ВМРО, НФСБ и ВОЛЯ е национално предателство и вече са нужни крайни действия.

„Това срамно решение ще доведе до това Ердоган да влияе отново в българската вътрешна политика, чрез ДПС“, каза на протеста Юлиан Ангелов от ВМРО.

Те внесоха в ЦИК искане, с което настояват комисията да преразгледа своето решение за образуването на секциите в съседната държава. „Ако все пак се стигне до това да има секционни избирателни комисии в Република Турция, във всяка една секция да има машинно гласуване“, заяви той.

Другото им искане е българската държава във всяка една от секциите в Турция да има поне по двама представители.

„Това са задължителни неща, за да може да се гарантира до някаква степен честността на изборния процес в Република Турция“, каза Ангелов.

Той заяви още, че ще призоват ЦИК, ако не се съобрази с техните искания да подадат оставка. „Защото това тяхно решение е национално предателство към българските интереси“, заяви той.

„Ние сме във второ действие от тази пиеса на националното предателство, която започна в онзи ден, в който срамния 45-ти Парламент прие решение за промяна на Изборния кодекс и съответно отмени ограничителното условие за 35 секции в страните извън ЕС“, каза съпредседателят на коалицията Искрен Веселинов.

 

БГНЕСБГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати