Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Българските патриоти“ протестираха пред централата на ДПС: България не е турска земя

Политика

„Българските патриоти“ протестираха пред централата на ДПС: България не е турска земя

Българските патриоти протестираха пред централата на ДПС: България не е турска земя - Tribune.bg
Снимка:

ВМРО имат намерение да блокират границата с Турция и са внесли искане до главния прокурор за забрана на ДПС

Представители на „Българските патриоти - ВМРО, Воля и НФСБ“ се събраха на протест пред централата на ДПС в София и за кратко блокираха движението по бул. „Александър Стамболийски“, разхождайки се по близката пешеходна пътека.

Повод за демонстрацията е изказването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ при посещението му в южната ни съседка, че „Турция е нашата родина. Останахме в България след Османската империя. Тази земя е нашата земя (б.р. според патриотите става въпрос за България). Ние не сме имигранти там. Нашата борба е да защитим турската си идентичност. Да защитим нашия език, религия и обичаи. Истински.“

„Българските патриоти“ остро разкритикуваха думите на Мустафа Карадайъ. Според тях е недопустимо лидерът на партия, регистрирана и действаща на територията на България, да прави изказвания, които поставят националната ни идентичност и териториална цялост под съмнение. Те заявяват, че България е независима и суверенна страна и никой няма право да прави внушения, че „нашата земя, извоювана с кръвта на дедите ни принадлежи на друга държава“. „Българските патриоти“ смятат, че изказването на Карадайъ е национално предателство и квалифициран състав по смисъла на Наказателния кодекс.

„Организирахме днешния протест, за да защитим националния интерес и българската политика“, заяви Юлиан Ангелов, водач на листата за кандидат-депутати в 25 МИР.

Патриотите имат намерение да блокират границата с Турция и се организират за това. А освен това са внесли и искане до главния прокурор Иван Гешев за забрана на Движението за права и свободи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети